Tee aikaa itsellesi! Tee aikaa itsellesi!
Ostoskori
Tee aikaa itsellesi!

Publicerad:2017-12-20

Tee aikaa itsellesi!

Kahdella kolmesta suomalaisesta aikuisesta on älypuhelin*. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme pysyä yhteydessä muihin, riippumatta siitä, missä olemme, ja että meillä on jatkuva pääsy internetiin ja sähköpostiin. Tämä mahdollistaa aivan uudenlaisen työskentelytavan.

Niin kätevää kuin se onkin, jättää tämä kuitenkin hyvin vähän aikaa rauhoittumiselle tai itsensä kokoamiselle, (ollessamme jatkuvasti kiinni internetissä). Tämän lisäksi yhteiskunta odottaa meidän jatkuvasti työskentelevän kovasti ja tuloksekkaasti, voidaksemme tuntea, että olemme onnistuneet. Tunnemme usein paineita olla täydellisiä; hoivaavia vanhempia, kannustavia puolisoita, uskollisia perheenjäseniä ja ystäviä, samalla kun olemme reippaita työntekijöitä. Näiden epärealististen odotusten keskellä on usein vaikeaa löytää aikaa itsellemme.

Me Swiss Clinicillä puhumme usein muutoksen tekemisestä - Make a Difference. Se on meidän filosofiamme ja se vaikuttaa kaikkeen, mitä me teemme. Nyky-yhteiskunnan tahdin hidastaminen ei ole meidän tavoitteemme, mutta me haluamme auttaa löytämään keinoja arkisen stressin hallintaan.

Omaa aikaa - sinä ansaitset sitä!

Valitettavan usein meistä tuntuu siltä, että oman ajan ottaminen on itsekästä. Päästämällä irti tästä ajatuksesta, oman ajan salliminen itselleen tulee helpommaksi. Mutta älä usko vain meitä, nimittäin kaikenlaiset lääkärit yleislääkäreistä psykiatreihin peräänkuuluttavat nyt yksilölle itselleen tarkoitettua aikaa. Aikaa, joka käytetään yksinomaan yksilöä itseään varten. Tämän tarkoitus kaikessa yksinkertaisuudessaan on, että auttamalla itseäsi, selviydyt arkielämästä paremmin ja vähemmällä stressillä, mikä hyödyttää sekä sinua, että ihmisiä ympärilläsi.

Omaa aikaa - itsellesi

Mistä laadukas oma-aika sitten koostuu? Vastauksia on yhtä monia kuin meitä. Jollekin se saattaa olla juoksulenkillä käynti, kun taas toinen viihtyy rauhassa teekupposen ja kirjan kanssa. Ota hetki miettiäksesi mistä juuri sinä pidät, ja mitä sinun on helppo tehdä. Ole realistinen myös ajan kanssa, joskus sinulla on vain 15 minuuttia, mutta älä huoli - sekin voi riittää mainiosti! Riippumatta siitä, rentoudutko kävelyllä, kauneushoidossa, kahvilla itseksesi tai treeneissä, varaa itsellesi aikaa tehdä se!  

Toivottavasti olet nyt motivoitunut sallimaan itsellesi hieman ansaittua omaa aikaa. Muutaman viikon kuluttua, kun kiirehdit ympäriinsä ja toteat olevasi aivan liian kiireinen pitääksesi taukoa, toivon että palaat tämän listan pariin, muistuttaaksesi itseäsi oman hyvinvointisi tärkeydestä.  

  • Saat enemmän aikaan: Pitämällä itsestäsi huolta, luot parempia edellytyksiä myös muista huolehtimiseen. Jos olet uupunut, voimaton ja onneton, et luultavasti ole kykenevin pitämään muista huolta.
  • Aktivoi immuunijärjestelmäsi: Tutkimukset ovat osoittaneet, että ollessamme uupuneita ja mielialamme ollessa maassa, saattaa immuunijärjestelmämme heikentyä.
  • Saa kunnioitusta: Arvostamalla omaa aikaa, viestit, että arvostat ja kunnioitat itseäsi. Ihmiset ympärilläsi huomaavat tämän, ja arvostavat sinua myös.
  • Rakasta itseäsi: Viettämällä laatuaikaa itseksesi, opit nauttimaan omasta seurastasi. Et tule koskaan viettämään enempää aikaa kenenkään muun kanssa, eli tämä jos joku on suhde, johon kannattaa panostaa!
  • Nuku paremmin: Jos olet saanut rauhoituttua hieman päivän aikana, ei aivojesi tarvitse käydä ylikierroksilla kun vihdoin käyt unille.
  • Paranna muita ihmissuhteitasi: Kun olosi on energisempi ja terveempi, olet usein paljon luovempi, tuotteliaampi ja ajatuksesi ovat selkeämpiä. Tällöin on paljon helpompaa ylläpitää terveitä ja onnellisia ihmissuhteita!

*vuonna 2017, Tilastokeskuksen mukaan